1 Ocak 2010 Cuma

YOGURTLU PATATESLI PIRASA


Bu güzel lezzetli tarifi sevgili Ayse ablammhttp://anneminkiziyim.blogspot.com/ dan aldim.Tavsiye ediyorum,harika bir tadi var.
MALZEMELER
  • 5 patates
  • 2 pirasa
  • 1 sogan
  • 1 yemek kasigi sivi yag
  • 400 gr. kusbasi dogranmis et
  • 400 gr. yogurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kasigi un
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • tavuk suyu tableti
  • yaklasik 2 bardak su(isteyen bu miktari azaltir veya cuvaltir)

HAZIRLANISI

Öncelikle etler kusbasi dograndiktan sonra tencerede pisirilir,yumsak bir et elde edilir.Diyer taraftan baska bir tencereye dogranmis sogan ve pirasa siviya da kizartilir. Patatesler küp seklinde dogranir ve pirasaya eklenir ardindan 2 su bardagi su ve tavuk suyu tableti ilave edilir ve kaynamaya birakilir.Patatesler yumsadiktan sonra etler ilave edilir.Baska bir kabin icine yogurt konur,icine bir yumurta kirilir,karabiber ve 1 yemek kasigi un eklenir,güzelce karistirdiktan sonra,tencere ocaktan alinir ve yogurt icine yavas yavas karistirarak eklenir. Daha sonra tencereyi tekrar ocaga birakin bir tasimlik daha kaynatin sonra ocaktan alip,tabaklara servis yapabilirsiniz. Üzerine pul biber serpilir arzuya göre.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: