14 Ocak 2010 Perşembe

JAPON GÜNESI



MALZEMELER



  • Patlican
  • Ét kusbasi dogranmis
  • Mantar
  • Yufka
  • Yogurt
  • Siviyag

HAZIRLANISI

Öncelikle etler kusbasi dograndiktan sonra encere veya tavada suyunu salincaya kadar pisirilir. Daha sonra sivi yag ekleyip eti kavurulur. Etler hazir olduktan sonra bir kenara alin. Diyer yandan mantarlari da baska bir tavada cok az sivi yag ile pisirin. Patlicanlari küp küp dograyip biraz suda bekletin. Diyer yanda yufkalari ücken sekilde kesip sigara böregi gibi sarin ama icine harc koymadan, sade sekilde hazirlayip yagda kizartin. Suda hazir bekleyen patlicanlarda kizardiktan sonra önce genis bir tabagin ortasina yogur koyup etrafina etleri sonra az tuzlanmis baharatlanmis (mesala pulbiber, karabiber) mantarlari ve patlicanlari harmanliyoruz. En üste resimde oldugu gibi yufkalari diziyoruz. Hafif sicak sekilde servis yapiyoruuz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: