1 Ocak 2010 Cuma

CIKOLATA SOSLU ARMUT PASTASI


MALZEMELER
  • 125 gr. yag
  • 100 gr. seker
  • 1 paket vanilya
  • ceyrek cay kasigi tuz
  • 3 yumurta
  • 250 gr. un(1/3 nisasta olabilir)
  • 3 cay kasigi kabartma tozu
  • yaklasik 2 yemek kasigi süt
  • 7-8 yemek kasigi kakao
  • 1 kutu suyu süzülmüs armut kompostosu
  • 400 gr. bitter kuvertür
  • 1-2 yemek kasigi margarin
  • ufatilmis findik ,süslemesi icin

HAZIRLANISI
Yag, seker ve vanilya mikserle güzelce cirpilir. Sekerin iyice erimesi lazim. Daha sonra tuz eklenir ve yumurtalar sirayla karistirilir. Kabartma tozunu una karistirdiktan sonra yag karisiminin icine elenir. Un yag ile karistiktan sonra süt eklenir,hamurun kivamna göre de süt miktari degisebilir. Hamur cok sert olursa biraz daha süt koyabilirsiniz. En son kakao ve dilimlenmis armutlar eklenir.Yaglanmis pasta kalibinin icine hamur konur ve esit miktarda üzeri düzeltilir. Önceden 180°C isitilmis firinda yaklasik 60 dak. piser.Pistiktan sonra firindan cikartilir ve sogumaya birakilir. Baska bir tavada bitter kuvertür eritilir biraz margarin konur icine ve güzelce karistirilir. Pasta sogduktan sonra kaliptan cikartilir ve kuvertür sicakken üzerine dökülür,böylelikle pasanin üstü cikolatayla kaplanmis olur.Etrafina fisnik parcalari serpebilirsiniz.Biraz dinlendikten sonra servis yapilabilir.Afiyet olsun.
Eingestellt von Yaren um 3/08/2008 10:45:00 AM 34 Kommentare

Hiç yorum yok: