1 Ocak 2010 Cuma

YOGURTLU ET KEBAP


MALZEMELER
(tüm malzemeler göz karari)
  • Et (kusbasi dogranmis)
  • Pide
  • Yogurt
  • Sogan
  • Sivi yag
  • Salca
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Sarimsak
  • cok az su (gerektiginde)

HAZIRLANISI
Et kusbasi dogranir sonra tavada kavrulur.Gerektiginde az su da ilave edilir.Etin baharatlari da eklendikten sonra ocaktan alinir.Pideler kücük kare seklinde kesilir ve tavada yag ile kizartilir.Etler bir tabaha dökülür ,üzerine pideler eklenir.Soganlar dogranir ve tavada sivi yagin icinde kizartilir ,ardindan salca eklenir.Oda olduktan sonra pulbiber eklenir,karistirilir.Yogurt cirpilir icine dövülmüz sarimsak konup etlerin üzerine dökülür.Yogurdun üzerine soganli salca sosu geliyor.En üstede isterseniz maydanozla süsleyebilirsiniz.Sicak servis yapilir.Afiyet olsun.
Not: Isteyen salca sosu domatesli ve yesil biberli hazirlayabilir.Öylede lezzetli oluyor.
Eingestellt von Yaren um 4/14/2008 09:07:00 AM 46 Kommentare

Hiç yorum yok: