15 Ocak 2010 Cuma



MALZEMELER

  • Hamur icin:
  • 1,5 su bardagi ilik süt
  • 1/2 cay bardagi sivi yag
  • 1 yumurta
  • yarim demet maydanoz
  • 1 cay kasigi kuru nane
  • 1 paket yas maya
  • Tuz Sivi yag
  • Dolgu icin:
  • 500 gr. tavuk gögsü
  • 1 Sogan
  • 2 dis Sarimsak
  • 1 cay kasgi karabiber
  • 1 tatli kasigi Tavuk baharati
  • 1 cay kasigi Pulbiber
  • Tuz
  • Domates sosu icin:
  • 2 yemek kasigi tereyagi
  • 2 yemek kasigi domates salcasi
  • 4 tane domates
  • 1 cay kasigi tavuk baharati
  • 1 cay kasigi pulbiber
  • 1 cay kasigi karabiber
  • Tuz
  • Yogurt sosu icin:
  • 500 gr. Yogurt
  • 1 dis Sarimsak
  • Tuz

HAZIRLANISI
Derin bir kabin icine ilik süt konur ve icine maya konup eritilir. Daha sonra siviyagi,yumurta, kuru nane, ince kiyilmis veya robotta gecirilmis maydanoz, tuz ve aldigi kadar un eklenir. Bu karisim ele yapismayacak bir hamur kivamina getirilir. Yogrulan hamurdan 8 parca beze yapin. Bir tavuk kapamaya 2 beze gerekiyor. Bu bezeleri mayalanmasi icin nemli bir bez örterek bir kenarda bekletin. Hamur bir yanda mayalanirken siz ic harci yapmak icin tavugu ince ince dograyin. Soganda ince kiyildiktan sonra tavada isinmis sivi yagin icerisine konup kizartilir,pembelesince tavuk etleride eklenir ,baharat ve tuzla sotelenir. Bezelerden tabak büyüklügünde acilir ve icine tavuk harci konur. Üzerini yine ayni büyüklükte acilan beze ile kapatilir. Kenarlari catal ile resimde oldugu gibi kapatilir. Diyer bezelerde ayni sekilde hazirladiktan sonra bir tavaya yag konur ve hazirladigimiz hamurlar her iki tarafi pisirilir. Bir baska tavada yine yag konur .Eriyen yagin icine soyulmus kücük dogranmis domatesler eklenir. Bir kasik yardimi ile domatesleri ezerek püre haline getirilir. Ardindan salca, tuz ve baharatlari ekleyin karistirin ve ocaktan alin. Yogurt sosunu hazirlamak icin bir kabin icine yogurt,dövülmüs sarimsak ve tuz ekleyip karistirin. Önce yogurdu yemegimizin üzerine döküyoruz sonrada domates sosunu. Sicak olarak servis yapiyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: