6 Ocak 2010 Çarşamba

KIYMALI PATATES GRATIN


MALZEMELER


  • Patates
  • Sogan
  • Yesil biber
  • Kiyma
  • Maydanoz
  • Sarimsak
  • Domates
  • Salca
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sivi yag
  • Süt
  • Un
  • Tere yagi
  • Kasar peynir
  • ( Tüm malzemeler göz karari yazdim)

HAZIRLANISI

Patatesler soyulur yikanir, ince dilimler halinde kesilir ve yagda kizartilir.Kiyma tavada suyu cekinceye kadar pisirilir ardindan sogan,sarimsak ve yesil biber biraz sivi yag ile kazartilir. Malzemeler biraz olduktan sonra salca,pul biber ve tuz eklenir. En son domates dilimler halinde ve maydanoz kiyildiktan sonra kiymaya eklenir.Bir kac dakika olduktan sonra ocaktan alinir.Kizartilmis patatesler tepsiye serilir ve üzerine kiyma karisimi her tarafina dagitarak dökülür.Diyer yandan besamel sosu hazirlamak icin yag tavaya konur,eridikten sonra un eklenir ve pembelesinceye kadar pisirilir.Süt un karisimin icine azar azar karistirarak eklenir sonra baharatlar konur,muhallebi kivamina gelince ocaktan alinir.Besamel sosu tepsideki patateslerin üzerine esit her tarafini kapatacak sekilde dökülür.En son rendelenmis kasar peyniri serpilir ve firinda üzeri kizarincaya kadar pisirilir.Pirinc pilavla sicak servis yapilabilir.Afiyet olsun.


Eingestellt von Yaren um 1/14/2008 03:37:00 PM 35 Kommentare

Hiç yorum yok: