1 Ocak 2010 Cuma

Rüzgar Gülü



MALZEMELER

  • 250 gr. yag 150 gr-250gr. seker
  • 1 paket vanilya
  • ceyrek cay kasigi tuz
  • 5 yumurta
  • 350 gr. un(1/3 nisasta olabilir)
  • 1 pak. kabartma tozu
  • 125 ml süt
  • 5 yemek kasigi kakao
  • 250 ml kiraz suyu
  • jöle tozu- Cilekli
  • 3 yemek kasigi toz sekeri
  • hindiztan cevizi
  • giotto cikolata
  • 500 ml süt krema icin
  • 2 x Nogali Crem Dr. Ötker/ Dr. Oetker Paradies Creme Nougat mit

Nougatsplits

HAZIRLANISI
Margarin ve seker mikserle önce karistirilir,iyice karistirdiktan sonra teker teker yumurtalar eklenir.Un,kabartma tozu ve vanilya,kakao beraberce margarinin icerisine elenir.Süt ilave edilir ve devam karistirilir.Tüm malzemeler güzelce karistiktan sonra ,yaglanmis tepsiye esit miktarda dagitilarak dökülür ve önceden 200°C de isitlmis firina konur.Yaklasik 50 dakika 180 °C de pisirilir. Diyer taraftan Paradies creme (icinde 2 tane var)soguk sütle mikser yardimi ile 3 dakika karistirilir. Pasta soguduktan sonra 4 kata bölünür ,biri diyerlerinden ince olcak. Her katin arasina noga crema sürülecek esit miktarda. Ince dilim kenarda bekletilir.Ücüncü katin üstünü ve etrafida cremayla kaplanacak.Kenarlarina hindisdan cevizi serpilir. Baska bir kapta jöle tozu ve 3 yemek kasigi toz sekerle karistirilip kiraz suyuna eklenir ve kaynatilir.Koyulasinca cok az dinlendirilir ve ince dilimin üzerine esit miktarda dökülür ve sogumaya birakilir. Soguduktan sonra dilimlere bölünür.Pastanin üzerine yuvarlak giottolar (cikolatalar) konur.Bir cikolatanin üstüne dilimin bir tanesi yerlestirilir.Ayni islem bitinceye kadar uygulanir.Buzdolapta dinlendikten sonra servis yapilir.Afiyet olsun.
Eingestellt von Yaren um 4/10/2008 09:29:00 PM 43 Kommentare

Hiç yorum yok: