1 Ocak 2010 Cuma

TAVUKLU PATLICANLI PILAV



MALZEMELER
  • 3 tane patlican
  • 500 gr. tavuk eti
  • 2,5 su bardagi pirinc
  • 1 tane kuru sogan
  • 2 corba kasigi dolma fistigi
  • 3/4 paket margarin
  • yenibahar
  • 1 cay kasigi pul biber (arzuya göre)
  • tuz
  • Sivi yag (kizartmak icin)

HAZIRLANISI
Patlicanlari alaca soyup parmak büyüklügünde kestikten sonra,tuzlu suda 15-20 dak. bekletelim. Suyunu süzüp, siviyagda kizartalim. Pirincleri iyice yikayip süzelim. Dolma fistiklarini, yarim paket margarin yaginda pembelestirelim, pirincleri ilave ederek hep birlikte iyice kavuralim. Sonra, üstünü bir parmak gececek kadar suyunu be baharatini da ilave edip, pilavmizi pisirelim. Tavuklar kusbasi dogranir ve ince kiyilmis kuru sogan ile kalan margarin yaginda iyice kavuralim. Firina dayanikli bir cukur kabin icinde, önce kizartigimiz patlicanlari dizelim, sonra üzerine pilavin yarisini koyalim. Onun üzerine de kavurdugumuz tavuk etlerini yayalim. Kalan pilavi da en üstüne koyup, kisik ateste veya firinda agzi kapali olarak 5- 10 dak. kadar demlendirelim. Pilavi büyük bir servis tabagina sekilini bozmadan ters cevirip, sicak sicak servis yapalim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: