15 Ocak 2010 Cuma

KIYMALI KARNIBAHAR YEMEGI


MALZEMELER

  • Karnibahar (Tüm miktarlar göz karari)
  • Kiyma
  • Domates salcasi
  • Sogan
  • Pulbiberi
  • Karabiber
  • Su
  • Tuz

HAZIRLANISI

Öncelikle Karnibahar güzelce yikanir. Diyer tarafta kiyma tencerenin icine koyup hafif ateste rengi dönünceye kadar pisirilir. Teflon tavada ben daha sonra yagi ekliyorum, ama diyer tavayla pisiriyorsaniz yagi geciktirmeden ekleyebilirsiniz yanmamasi icin. Ardindan soganlar kücük kücük dograyip kiymaya ekliyorsunuz. Soganlarda öldükten sonra salca, pulbiber,karabiber ekliyorsunuz. En son karnibaharida kücük parcalar halinde dogradiktan sonra tencereye koyup 4-5 dak. kavurup daha sonra suyunu ve tuzunu ekleyip pisirmeye birakin. Karnibaharlar dagilmamis ama yumcadiklari zaman pismistir ve ocaktan alabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: