6 Ocak 2010 Çarşamba

PEYNIRLI KÖFTE YEMEGI


MALZEMELER


  • 250 gr. Kiyma
  • 1 kücük pirasa
  • 1 havuc
  • 50 ml kadar tatli kaymak yada süt
  • 50 gr. kasar peyniri
  • 1 yemek kasigi un
  • sivi yag
  • tuz
  • pul biber,karabiber
  • 1/2 -1 dis sarimsak
  • 250 ml su
HAZIRLANISI

Kiymayi tuz ve toz biberle yogurduktan sonra kiymadan kücük parcalar alarak icine kare seklinde dogranmis peynir parcasindan koyup cevizden biraz daha kücük yuvarlak sekil verilir.Yaklasik 16 tane mini köfte oluyor.Biz 3 kisiyiz ona göre yaptim,tabiki sayiya göre miktar degisir. Pirasa ve havuc yikanip dograndiktan sonra bir kenarda hazir tutun.Köfteler yagda her tarafi kizardiktan sonra pirasa,sarimsak ve havuc eklenir. Sebzelerde biraz kizartip sonra icine su ekleni ve hemen ardinda icine un karistirilir.Baharatlarda eklendikten sonra kaynamaya birakilir.Unun miktari degisebilir.Yemegi biraz daha sivi tercih eden daha az un koysada olur. Kisik ateste yaklasik 10 dak. pistikten sonra kaymak veya süt eklenir vehemen ocaktan alinir. Bu yemegin yaninda pirinc pilav veya patates olabilir.Sicak servis yapilir afiyet olsun

Eingestellt von Yaren um 11/17/2007 12:57:00 AM 41 Kommentare

Hiç yorum yok: