1 Ocak 2010 Cuma

YUMURTA PASTASI/Spiegeleierkuchen



MALZEMELER
  • Hamur icin
  • 150 gr. margarin
  • 150 gr. seker
  • 1 paket vanilya
  • ceyrek cay kasigi tuz
  • 3 yumurta
  • 300 gr. un
  • 2 yemek kasigi süt
  • 2 cay kasigi kabartma tozu
  • Üzeri icin:
  • 2 paket puding vanilya aromali
  • 80 gr. seker
  • 750 ml süt
  • 1 kutu kaysi kompostosu
  • 500 gr. Crème fraîche /eksi kaymak
  • Sosu icin:
  • 500 ml seftali suyu (kompostodaki suyu)
  • 2 paket jöle tozu
  • 50 gr. seker

HAZIRLANISI
2 Paket Pudingi seker ve süt ile tarife göre hazirlayin,ama sadece 750 ml süt kullanarak. Puding olduktan sonra sogumaya birakin ama ara sira karistirmayi da ihmal etmeyin. Firin 180° C de isinmasi icin acilir ve pasta kalibi yaglanir. Kaysi kompostosu süzülür ve suyu daha sonra sos icin kullanmak üzere kenarda bekletilir.Eksi kaymak pudinkin icine karistirilir, böylece hamurun üstü hazirlanmis olur. Diyer bir yandan bir kabin icine margarin konur ve mikserle cirpilir ardindan azar azar seker ,vanilya ve tuzda eklenir.Daha sonra yumurta tek tek konur,her yumurtayi yakalsik 1/2 dakika en yüksek ayarda karistirilir.Un ve kabartma tozu karistirilip sütle beraber karisima 2 porsiona bölerek eklenir. Hamur yaglanmis kaliba konur ve kenari yaklasik 2 cm yükseltilir. Puding karisimi esit miktarda hamurun üzerine serilir ve üzeri düzeltilir. Kaysilar ortadan bölünüp pudinkin üzerine yerlestirilir,yuvarlak kismi üste gelmesi gerekir. Pasta firina verilir ve 35 dakika pisirilir. Pasta pistikten sonra firindan alinir ve sogumaya birakilir. Sosu icin kaysi kompostosundan alinan suyu normal su ile 500 ml e tamamlanir. Jöle tozu seker ve su ile karistirarak ocakta jöle haline getirilir.Kivama geldikten sonra,bekletmeden pastanin üzerine her yerini kapatacak kadar esit miktarda dökülür. Pasta sogumaya birakilir.Soguduktan sonra servis yapilir.Afiyet olsun.
Eingestellt von Yaren um 5/20/2008 11:30:00 PM 48 Kommentare

Hiç yorum yok: