1 Ocak 2010 Cuma

KIZARTILMIS ELAMLI PASTA




MALZEMELER
  • 200 gr. un
  • 75 gr. Seker
  • 1 pak. vanilya
  • 1,5 cay kasigi kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 100 gr. margarin
  • Ic harc icin:
  • 75 gr. üzüm
  • yaklasik 10 kücük elma
  • 2 pak. vanilyali puddingtozu
  • 50 gr. seker
  • 800 gr. sivi Kaymak (Schlagsahne)

HAZIRLANISI
Pasta kalibi öncelikle yaglanir ve firin 180°C isitilir. Un ve kabartma tozu derin bir kabin icine elenir.Ardindan pasta hamuru icin diyer malzemeler eklenir mikserle önce düsük sonra yüksek ayarla iyice cirpilir. Hamura yuvarlak bir sekil verdiktan sonra ortadan bölünür ve unlu tezgahta pasta kalibi icin hamur acilir. Yaglanmis kalibin icine serilir ve catalla bir kac kez delinir.Firinda yaklasik 15 dak. pisirilir. Elmalar soyulur ve ortasi oyulur. Firindan hamurt cikartilir biraz soguduktan sonra kalan hamur kenarlara 4 cm kadar yükselterek bir cevre olusturulur. Elmalarin ici üzüm ile doldurulur ve hamurun üzerine dizilir.Bos kalan yerlere elma parcalari ile doldurulur. Pudding ve seker 200 g kaymakla karistirilir,kalan diyer kaymagi ocakta kaynamaya birakilir.Kaynadiktan sonra ocaktan alinir ve pudding eklenir ayni anda hizlica karistirilir.Tencere tekrar ocaga konar ve bir tasimlik kaynatilir.Kaynadiktan sonra hemen elmalarin üzerine dökülür. Pudding pastanin her tarafina ulasmasi icin kalbi bir kac kes tezgaha hafif sekilde vurun .Arzuya göre en üste tarcin serpin ve kalibi firina koyun. Pasta yaklasik 65 dak. piser.Pasta pistikten sonra,firindan alinir ve 10 dak. dinlendirilir,sogumaya birakilir. Soguduktan sonra kalibtan sikartilir üzerine isteyen pudra sekeri serper.Pasta iyice soguduktan sonra,servis yapilabilir.Afiyet olsun.

NOT: Isteyen 800 ml kaymak yerine ,yarisi icin süt kullanabilir.
Eingestellt von Yaren um 3/01/2008 04:18:00 PM 54 Kommentare

Hiç yorum yok: