15 Ocak 2010 Cuma

PATLICANLI LASAGNE


MALZEMELER

  • Kiyma
  • Patlican
  • Sogan
  • Salca
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 5-7Lasanya hamuru
  • Besamel sos icin:
  • 2 su bardagi süt
  • 2 tatli kasigi un
  • cicek yagi
  • karabiber
  • tuz
  • Kasar peyniri (rendelenmis)

HAZIRLANISI
Bir tavanin icine yag konup eritilir sonrada dogranmis soganlar ve sarimsaklar eklenir , pembelesinceye kadar kizartilir. Kiyma eklenir ve pisirilir. En son salca ve baharatlar ( karabiber,tuz) ekledikten sonra bir kac dak pisirilir. Yikanmis ve küp küp dogranmis patlicanlar ilave edilir cok az su ile pisirilir.Ara ara patlicanlar kontrol edilir pisib pismedigi,gerektiginde su ilave edilir. Bir tencerenin icinde su kaynatilir tuz eklenir ve lasanya hamuru cok yumsamicak sekilde haslanirlar ve soguk su dökülür, süzülür ve bir kenarda bekletilir. Diyer yanda besamel sosu icin tencereye yag koyup erittikten sonra un ilave edip cig kokusu cikana kadar kavuruyoruz. Üzerine soguk sütü ilave ederken bir yandanda cirpma aleti ile cirpiyoruz. Sos kivamina gelene kadar karistiriyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip sosumuzu hazir hale getiriyoruz. Firin tepsisine önce bir lasagne hamuru sonra patlican karisimi güzerine esit miktarda dagitilir. Patlicanin üzerine mesamel sos gelir ve üzeri diyer lasanye yapragi ile kapatilir. Ayni islem tekrarlanir taki lasanye yapragi bitene kadar. En son yapraga cok az besamel sosdan dökülür ve rendelenmis kasar peyniri serpilir. Önceden isitilmis 180°C firina lasanye konup üzeri kizarincaya kadar pisirilir. Sicak servis yapilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: