1 Ocak 2010 Cuma

ISPANAKLI BÜLBÜL YUVASI



MALZEMELER
  • 500 gr. kıyma
  • 1 dilim bayat ekmek icin
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • karabiber
  • 500 gr. ıspanak
  • toz bulyon
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 100 gr. kasar peyniri (rendelenmis)
  • 1-2 cay bardagu su

HAZIRLANISI
Öncelikle ispanaklar temizlenir yikanir ve süzüldükten sonra ince ince dogranir. Ardindan soganlar da kücük kücük dogranir. Bir tavanin icine margarin konup eritin ve soganlari icine ekleyin. Soganlar pembelestikten sonra ispankalarda eklenir. Bu karisim ispanaklar yumsayincaya kadar pisirilir. Tuzlada tadlandirdiktan sonra ocaktan alinir. Derin bir kabin icine kiyma konur ve islatilmis suyu s1k1lmis ekmek ici ,karabiber,sogan, kekik, yumurta ve toz bulyon eklenerek güzelce yogrulur. Yogrulan kiymadan limon büyüklügünde parcalar alarak ici oyulur,kücük canak sekli verilir. Bu kiymalar yaglanmis depsiye dizilir ve icine hazirladigimiz ispanakli harclar doldurulur. Üzerlerine de kasar rendesi serpilir. Tepsiye 1-2 su bardagi su eklendikte sonra 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirilir. Pistikten sonra firindan alinir ve sicak servis yapilir. Afiyet olsun.
Bu tarif Benim Mutfagim dan alinmistir

Hiç yorum yok: