1 Ocak 2010 Cuma

TIRAMISU

MALZEMELER

  • 125 gr. yag
  • 100 gr. seker
  • 1 paket vanilya
  • ceyrek cay kasigi tuz
  • 3 yumurta
  • 250 gr. un(1/3 nisasta olabilir)
  • 3 cay kasigi kabartma tozu
  • yaklasik 2 yemek kasigi süt
  • Ic harc icin:
  • 3 yumurta
  • 250g mascarpone (türkce kaymak sanirsam)
  • 6 yemek kasigi seker
  • 1 fincan kahve
  • 1 yemek kasigi kakao

HAZIRLANISI
Yag, seker ve vanilya mikserle güzelce cirpilir. Sekerin iyice erimesi lazim. Daha sonra tuz eklenir ve yumurtalar sirayla karistirilir. Kabartma tozunu una karistirdiktan sonra yag karisiminin icine elenir. Un yag ile karistiktan sonra süt eklenir,hamurun kivamna göre de süt miktari degisebilir. Hamur cok sert olursa biraz daha süt koyabilirsiniz. Pasta kalbi yaglanir ve hazirlanmis olan hamur icine dökülür, esit miktarda kaliba yayilir. Önceden isitilmis firinda 180°C de yaklasik 20-30 dak. pastamiz piser. Biraz soguduktan sonra ortadan kesildikten sonra iki kat olmasi icin.Yumutanin aki sarisindan ayrilir baska bir kabin icinde mikserle sertlesinceye kadar cirpilir ve buzdolapta bekletilir. Yumurtanin sarisi ve toz sekeri mikserle karistiktan sonra mascarpone eklenir ve tekrar karisir. Budolaptaki yumurta akida eklendikten sonra kasikla karistirilir.Burda mikser kulanmamak daha dogru olur cünkü bu harcin kabarciklarini alir ve daha sivi olmasina sebep olabilir. Böylelikle ic harc hazir olmus olur. Altaki kekin üzerine fincandaki kahvenin yarisi her tarafina esit miktarda dökülür ve üzerine harci yarisi düz bir sekilde süzülür. Diyer kek alinir ve oda icharcin üzerine konur ve yine ayni islem yapilir. Ic harc üste sürüldükten sonra kakao serpilir.Pasta buzdolapta 2 saat bekletilir daha sonra servis yapilabilir,afiyet olsun.

Hiç yorum yok: