1 Ocak 2010 Cuma

CIKOLATALI PASTA



MALZEMELER
  • 160 gr. Seker
  • 4 Yumurta
  • 120 gr. Un
  • 40 gr. Nisasta
  • 1 yemek kasigi kakao
  • 1 cay kasigi Kabartmatozu
  • Ici icin:
  • 1 litre Süt
  • 2 pak. Pudding -cikolatali
  • 2 pak. Jelatin yada 12 tane Jelatin
  • 150 gr. Seker
  • 500 gr. pasta kaymagi
  • 100gr. cikolata
  • 1 pak. crema sertlestirici
  • 100 gr. cikolata (üzrinin süsü icin)
  • findik (üzerinin süsü icin)

HAZIRLANISI
Öncelikle yumurtalar sarisi beyazindan ayrilir ve beyazi kar seklini alincaya kadar cirpilir. Cirparken sekeride ekleniyor. Yumurta sarisini 60 gr. Seker ve 4 yemek kasigi sicak su ile karistiriliyor. Hazirladigimiz yumurtanin beyazinida yumurta sarisinin karisimina ekliyoruz yavas bir sekilde. Un, nisasta, kakao ve kabartmatozu yumurta karisimina eleyerek yavas bir sekilde karistirilir. Yaglanmis veya pasta kagidi serilmis yaklasik 28 cm büyüklügünde pasta kalibina hazirlanan pasta hamuru konur ve esit miktarda kaliba yayilir. Önceden isitilmis 175°C firinda yaklasik 40-45 dak. pisirilir. Kek pistikten sonra firindan alinir sogumaya birakilir.Soguduktan sonra kalibi cikartilir. Üc kat olacak sekilde ortdan iki defa kesilir. Pasta kalibi yine takilir. Pudding üzerinde tarif edildigi gibi hazirlanir, kaynamaya baslayinca cözülmüs jelatin eklenir ve sogumaya birakilir .Ama sertlesmemesine dikkat etmek lazim. Kaymak mikserle sertlesinceye kadar cirpilir ve sonra puddinge eklenir,yine yavas bir sekilde karistirarak. Bu karisim kalipta bulunan ilk pasta katinin üzerine dagitilir. Tekrar takilan kalibin sayesinde puddinglerin kenara akmasi önlenmis olur. Kekin ikinci parcasinida ekledikten sonra yine ayni islem yapilir.En son kat da eklendikten sonra pasta buzdolabinda bir kac saat dinlenmek icin birakilir. Diyer bir yandan sicak kaymagin icinde cikolata eritilir ve bir kac saat buzdolapta bekletilir.Bu islem bir gün önce yapilsa daha iyi olur. Buzdolapta sikilastiktan sonra icine kaymak sertlestirici eklenir ve mikserle sertlesinceye kadar cirpilir. Hazir olduktan sonra pasta kalibi tekrar cikartilir ve hazirlanan krema pastanin her tarafina sürülür. Cikolata rendelenir ve pastanin üzerine dekor olarak serpilir. Isteyen biraz daha cikolata eritip findikla süsleyebilirr. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: