1 Ocak 2010 Cuma

PEYNIRLI TART



MALZEMELER
  • 2 kasik Yogurt
  • 1 Yumurta
  • 1 pak. Kabartma tozu
  • 125 gr Yag
  • aldigi kadar un
  • Dolgusu icin:
  • beyaz Peynir
  • Maydanoz
  • Üzri icin:
  • Yumurta sarisi
  • Cörekotu (arzuya göre)

HAZIRLANISI
Derin bir kabin icerisine yogurt, yumurta, kabartma tozu, yag ve aldigi kadar un koyup güzelce yogurun. Ele yapismayan bir hamur elde ettikten sonra hamurdan biraz alip kalan kismini yaglanmis kaliba esit miktarda yayin. Kenarlarindan 1,5-2 cm cember yaparak hamuru hazirlayin. Bir catal yardimi ile hamura delikler acin. Diyer yanda maydanozlari kücük kücük kiydiktan sonra peynirle karistirin ve hazirladiginiz hamurun üzerine esit miktarda yayin. Daha önce bir kenara ayirdigimiz hamurdan ceritler yapip peynirlerin üzerine resimdeki gibi kareler yapin. Yumurta sarisinida üzerine sürdükten sonra isteyen cöreotunuda serpebilir, 180 °C önceden isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirilir. Afiyet olsun.
Bu güzel tarifi cok sevdigim arkadasim Ayse den aldim,onunda ellerine saglik ve tesekür ediyorum:)

Hiç yorum yok: