6 Ocak 2010 Çarşamba

MALZEMELER 

  • 125 gr. Margarin
  • 1 limon
  • 2 yumurta sarisi
  • 4 tavuk butu (orjinali tavuk gögsü ile olur)
  • 2 yemek kasigi zeytin yagi
  • yesil sogan
  • tuz
  • kara biber
  • 150 gr. eksi kaymak (sauerrahm)

 
HAZIRLANISI

  
Margarini tencerede eritilir.Limon suyu s1k1l1r ve yumurta sarisi ile sicak suyun üserine iyice karistirilir. Erimis yag nerdeyse damla seklinde yumurta`nin icine ilave edilir ve krema sekline gelene kadar karistirilir. Tuz ve biber eklenir. Sosun icine eksi kaymak katilir ve sicak tutacak bir kabin icine alinir. Tavuk butlari veya gögsü firinda tuzlandiktan sonra pisirilir. Tavuklar kizardiktan sonra firindan alinir ve sos üzerine dökülür.Yesil soganlar ince ince dograndiktan sonra üzerine serpilir. Sicak servis yapilir.Afiyet olsun.

 

 

Hiç yorum yok: