- 700 gr. dana kiyma
- 2 sogan
- 3-4 corba kasigi pirinc
- 3 yumurta ( biri kiymaya katilir diyer ikisi kizartmak icin)
- yarim demet maydanoz
- sivi yagi
- galeta unu
- tuz
- karabiber
Pirinc ayiklanir yikanir ve bir tencerede suyu cekinceye kadar haslanir.Kiymanin yarisini rendelenmis soganla birlikte yagsiz kavrulur ve sonra cig kiymanin icine konur.Haslanmis pirinc,maydanoz,karabiber, tuz ve 1 yumurta eklendikten sonra yogrulur.Yumurta büyüklügünde parcalar alip yassi köfteler yapilir.Önce galeta ununa sonra yumurtaya batirip kizgin yagda kizartilir.Afiyet olsun.
Eingestellt von Yaren um 10/10/2007 11:06:00 AM 2 Kommentare
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder