1 Ocak 2010 Cuma

EV YAPIMI PEYNIR


MALZEMELER
  • Süt (eksimis)
  • Tuz

HAZIRLANISI
Eksimis sütü,yani tarihi gecmis (hazir pastorize edilmislerden) derin bir tencereye koyup icine bir tutam tuz ekleyerek kaynamaya birakin.Kaynamaya baslayinca ocaktan alin. Peynir bu esnada zaten suyun üstüne cikiyor. Temiz bir tülbenti süzgecin icine serip tenceredeki peyniri icine dökün ve süzün. Iyice süzdükten sonra üzerine agir bir sey koyup bir gün dinlendirin. Bir gün dinlendikten sonra yemeye hazir demektir.Servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.

1 yorum:

anneminkiziyim dedi ki...

Yarencigim arkadasin biri benim C.box a peynir yapimi ile ilgili sunum aradigini sormus, senin sayfanin adresini verdim, bilgilerine sunarim canim, sevgiler....