18 Ocak 2010 Pazartesi

ARAP ASI



MALZEMELER
  • 6 su bardagi su
  • 1 tavuk
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatli kasigi kirmizi tozbiber
  • bir yemek kasigi salca
  • 1 tavuk suyu tableti
  • Hamur icin:
  • 4 si bardagi un
  • 3,5 su bardagi su
  • tuz

HAZIRLANISI
Öncelikle un bir tencereye alınir ve tuzu ilave edip harmanlanir. Ardindan 3.5 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırılir. Isteyen karisimi fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirir. Isteyende muhallebi gibi tencerede pisirir. Hamur pistikten ve koyu bir muhallebi kivamini aldiktan sonra bir kaliba veya tepside sogumaya birakilir. Tavuk bol suyla haslanir. Tencereden alinip didiklenir ve kemiklerinden ayrilmis tavuk etleri bir kenarda bekletilir. Tencereye yag eritilir ,icine salca kirmizi pul biber ilave edilir. Bu karisimin icine tavuk suyu ve limon suyu eklenir. Didiklenmis tavuk parcalarida eklendikten sonra kaynamaya birakilir. Pistikten sonra ocaktan alinir. Hamuru isteyen baklava dilimleri şeklinde keser isteyen pasta dilimi seklinde, corbanin yaninda sunabilir. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapılir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: