6 Eylül 2007 Perşembe

MALZEMELER


  • 600-700 gr. patates
  • 1 kücük sogan
  • 100 ml süt
  • 100 ml kremsanti
  • yaklasik 100 gr. kasar peyniri
  • 5 dilim salam
  • 2 yesil sogan
  • tuz
  • kirmizi biber
  • 1 dis sarimsak/veya 1 cay kasigi sarimsak tozu
HAZIRLANISI

Patatesler soyulur yikanir ve ince ince dogranir.Tencerenin icine süt,kremsanti,rendelenmis sogan,tuz,biber,sarimsak ve patatesler eklenir.Kaynayana kadar ara sira karistirilir.Kaynamaya basladiktan sonra 3 dak. kaynatilir ve ocaktan alinir.Dogranmis salamlar ve yesil soganlar eklenerek karistirilip firin tepsisine yerlestirilir.Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpilir ve önceden isitilmis firina yaklasik 200°C de 30-40 dak. pisirilir.Afiyet olsun.

Eingestellt von Yaren um 10/28/2007 12:04:00 PM 8 Kommentare

Hiç yorum yok: