6 Kasım 2007 Salı

PIRINC GRATIN


MALZEMELER


  • (3 Kisilik)
  • 150 gr. pirinc
  • 300gr. kiyma
  • domates
  • kasar peyniri (rendelenmis)
  • sivi yag
  • sogan
  • maydanoz
  • domates tozu
  • kirmizi toz biber
  • reyhan
  • tuz
  • yaklasik 1 yemek kasigi salca
  • 1 dis sarimsak
HAZIRLANISI

Kiymayi tencerede sivi yagla az pisirin ardindan pirinc ekleyin.Pirinclede az pistikten sonra salcayi ve baharatlari katin üzerine 500 ml su ekleyip kaynamaya birakin.Kaynadiktan sonra dilimler halinde kesilmis domatesleri üzerine yerlestirin.Bir kac dakika sonra rendelenmis kasar peyniri her tarafina serin ve peynirlerin erimesi icin kapak tekrar kapanir ve biraz daha pisirilir.Pirinc kivamina gelmisse,peynir erimisse ocaktan alinir servis yapilabilir.Afiyet olsun


Eingestellt von Yaren um 10/18/2007 09:52:00 AM 25 Kommentare

Hiç yorum yok: