6 Ocak 2008 Pazar

FIRINDA SUCUKLU MAKARNA

MALZEMELER


  • Cubuk makarna (irilerinden/makaroni)
  • Kiyma
  • sogan
  • salca
  • yesil biber
  • tuz
  • pul biber
  • reyhan
  • sarimsak
  • sucuk
  • kasar peyniri (rendelenmis)
  • Besamel sos:
  • 2 su bardagi süt
  • 1/2 su bardagi un
  • 2 yemek kasigi yag
  • kara biber
  • sarimsak tozu
  • kirmizi biber veya pul biber
HAZRILANISI

Makarnalar tuzlu suda haslanirken,kiyma tavada pisirilir,sivi yag eklenir sonra sogan ve yesil biber.Ardindan salca ve baharatlar eklendikten sonra az su konarak pisirilir yaklasik 10 dak..Makarnalar olduktan sonra süzülür ve kiymali sosla karistirilip tepsiye serilir.Diyer yandan besamel sosu hazirlamak icin yag tavaya konur,eridikten sonra un eklenir ve pembelesinceye kadar pisirilir.Süt un karisimin icine azar azar karistirarak eklenir sonra baharatlar konur,muhallebi kivamina gelince ocaktan alinir.Besamel sosu tepsideki makarnanin her tarafina dagilacak sekilde dökülür ve kasar peyniri serpilir.En üste sucuk konur ve isinmis firinda 190°C de üzeri kizarincaya kadar piser.Pistikten sonra sicak servis yapilabilir.Afiyet olsun

Eingestellt von Yaren um 10/23/2007 09:12:00 PM 17 Kommentare

Hiç yorum yok: