- 2 su bardagi Mas Fasulye
- 2 Sogan
- 1/2-1 dolmalik kirmizi Biber
- 1 cay bardagi Misir
- 3-4 tane salatalik tursusu
- Maydanoz (göz karari)
- Sivi yag
- Nar eksisi
- limon (istege göre)
- 1-2 yemek kasigi mayonez (arzuya göre)
- karabiber
- Tuz
- Kimyon
HAZIRLANISI
Mas fasulyesini temizleyip bir gün önceden suda bekletip ertesi gün suda hasliyoruz. Diyer taraftanda biberi,salataligi, sogani, maydanozu dogruyoruz. Fasulyeler haslandiktan sonra derin bir kabin icerisine misiri ve dogradigimiz malzemeleri ekliyoruz. Sivi yagi, nar eksisi ve istege göre limon suyuda ilave edilebilir. Baharatlarida koyduktan sonra karistiriyoruz. Böylece oldukca vitaminli ve besleyici saltamiz sunuma hazirdir.Afiyet olsun.
11 yorum:
ellerine saglik.sevgiler
yenı sayfan hayırlı olsun yaren...ellerine saglık arkadasım...
maş fasulyesi adıyamanın yöresel bakliyatlarından ben de bulgur pilavında kullanıyorum, zaten tadı yeşil mercimeğe benzediği için yeşil mercimeğin kullanıldığı her tarifte denenebilir.
Sunumu çok güzel olmuş, ellerine sağlık.
Ne severim! Ama maş fasulyesini bir gün suda bekletmeye hiç gerek yok Yaren. 2-3 saat bile beklemesi yeterli. Ufak olduğu için çok çabuk kabarıyor, kolay haşlanıyor.
nefis olmus canim, ellerine saglik
gelelim marzipana, marketlerde satilan marzipan degil (onlarin renklendirmesi pek güzel olmuyor, denedim)
sana verdigim adresden aliyorum
sevgilerimle sevim
Yarencigim selamlar, ellerine saglik, salatan harika olmus. Ben döndüm canim görüsmek dilegimle, sevgiler....
CANIM;YENI SAYFAN HAYIRLI OLSUN;BAKALIM BUNDAN BÖYLE NELER YAPACAKSIN BIZLERE...
BLOGUNU IZLEMEYE ALDIM;SEN DE BENI AL KI HER YAPTIGIMIZDAN HEMEN HABERIMIZ OLSUN.
KENDINE IYI BAK,GÜZEL BIR HAFTA GECIRMENI DILIYORUM,SEVGILER...
Guzel yorumun icin tesekkur ederim. Yeni ortama alismaya calisiyoruz bakalim hayirlisi.
Mas fasulyesini ilk defa duydum. Salatanin goruntusu cok guzel. Sevgiler
Ilker
cnm ellerıne saglık sevgıler :)
Canım hayırlısı olsun .Ellerıne saglık.Kocaman optum...
Yorum Gönder